Scholenprojecten

SCHOLENPROJECTEN

https://www.tuscaroracountryclub.net/exrnwuyq78 De vereniging biedt educatieve projecten aan om leerlingen van het basisonderwijs te laten kennismaken met de (cultuur)historie van Horn.

 

Scholenprojecten   

Order Ambien From Canada Adelin Remy geeft in het project 70-jaar bevrijding uitleg aan de leerlingen van groep 8 van basisschool De Mussenberg.

Order Ambien Online Is It Legal

 

http://www.docstrangelove.com/2023/10/19/z1bam5tsthm project galgenberg 1

 

https://filmsofnepal.com/51c84pv4sx Heemkundevereniging Horn bestond in september 2016 tien jaar.

Op zaterdag 24 september vierde de vereniging dit op een bijzondere wijze middels het plaatsen van een gedenkteken: 'galgenberg' vóór de bomenrij nabij de rotonde bij tankstation Tango. Bij het kunstwerk werd een infobord geplaatst waarop in het kort beschreven de geschiedenis van de locatie.

https://www.mmjreporter.com/ixfpahpok-43749  

https://fladefenders.org/nfeu7vgs5 Eeuwenlang bevond zich niet ver van deze plaats de galgenberg van het graafschap Horn. Op last van het hoofdgerecht werden hier misdadigers terechtgesteld door middel van ophanging, onthoofding of verbranding. Moord, roof, brandstichting, diefstal en toverij golden als halsmisdrijven, waarop de doodstraf stond. Vanaf circa 1500 tot 1800 zijn hier naar alle waarschijnlijkheid honderden mensen geëxecuteerd. Over de geschiedenis van de galgenberg werd een boekwerkje uitgegeven. Ook was er voor leerlingen van de basisscholen een scholenproject met een (kleine) tentoonstelling op school en een bezoek aan de locatie.

Zolpidem Buy Online Financiële bijdrage (donatie)

https://lavoixplus.com/index.php/2023/10/19/7jxnk4tynm Naast bijdragen van fondsen, instellingen en bedrijven konden ook leden van de heemkundevereniging en andere particulieren een financiële bijdrage (donatie) voor dit bijzondere project geven.

Boek: De galgenberg van het graafschap Horn. 

 boekglagenberg3 07092016    boek galgenberg2

Op 7 september 2016 werd in de ridderzaal van Kasteel Horn het boekwerk ‘De galgenberg van het graafschap Horn’ gepresenteerd.

 boekgalgenberg1  

  boekgalgenbergvoorkant omslag kl

Buy Ambien Online Overnight Shipping Scholenproject galgenberg

  scholenproject galgenberg 01        scholenproject galgenberg 02

Van 8 september t/m 23 september gaf Adelin Remy voor 4 groepen van basisschool de Mussenberg in Horn en voor 6 groepen van de Leerlingst in Haelen uitleg over de galgenberg en wat zich daar allemaal vanaf 1500 tot 1800 heeft afgespeeld. In de interactieve lessen werd er met de leerlingen gesproken over onder meer wat de voor- en nadelen zijn van een ‘scherp verhoor’ en de doodstraf, in welke landen is er nu nog de doodstraf en of de doodstraf weer moet worden ingevoerd.

Onthulling gedenkteken.

Onder stralende weersomstandigheden woonden op zaterdag 24 september circa 250 bezoekers de onthulling van het gedenkteken ‘GALGENBERG’ in Horn bij.

Burgemeester Arno Verhoeven zorgde voor de officiële handeling.

Harmonie De Drie Horens Horn zorgde voor de muzikale omlijsting van de festiviteit.

Toneelgroep Spelenderwijs Horn beeldde een executie uit op de galgenberg in het jaar 1637. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en zijn de vermeende misdadigers niet op de brandstapel terecht gekomen.

Na afloop was er een drukbezocht, gezellig samenzijn in de kantine van Tennis Vereniging Napoleon.

 

onthulling galgenberg 01     onthulling galgenberg 02

onthulling galgenberg 03     onthulling galgenberg 04

onthulling galgenberg 05     onthulling galgenberg 06

onthulling galgenberg 07     onthulling galgenberg 08

onthulling galgenberg 09     onthulling galgenberg 10

Naar boven