Verslag lezing: Horn 1971-1990

IMG 6444 kl   2019 12 11 Ruiterstraat 1972 verkleind

Oud-wethouder J. Wijnands in gesprek met oud-burgemeester K. van Gerven.          Ruiterstraat 1972.

11 december

Lezing: Horn 1971 - 1990

Adelin Remy gaf een lezing over de geschiedenis van Horn tussen 1971 en 1990 zoals hij die meemaakte als vrijgezel, jonggehuwde en vader. Hij vertelde in een volle aula van basisschool De Mussenberg waarom hij vanuit het verre Leuven (B) in Horn terecht kwam en wat de overgang van de grote bruisende studentenstad naar een klein woondorp voor hem betekende.

Adelin schetste de uitbreidingsplannen en de groei van Horn sinds 1971. Hij besprak onder meer waar woningen zijn gebouwd, welke voorzieningen er waren en welke er in die periode zijn gekomen. Welke clubs waren er en welke moesten nog opgericht worden. Hoe was het gesteld met de scholen, wat werd nieuw gebouwd, welke werden afgebroken. Maar ook gebeurtenissen kwamen uitvoerig aan bod zoals de molenfeesten en de zeskamp en de invloed hiervan op de integratie van niet oorspronkelijke inwoners van Horn. Vele foto’s uit die tijd ondersteunden zijn verhaal.

De lezing gaf een nieuw en een tot nu toe nog niet verteld verhaal over de geschiedenis van Horn in die tijd. Het maakte niet uit waar je vandaan kwam, maar wat je deed bepaalde of je een ‘Häörder’ bent.

Naar boven