Lezing 125 jaar handboogvereniging Wilhelmina

https://nicomuhly.com/news/2023/wctfuiz 2019 10 03 IMG 6361 kl  2019 10 02 oudste foto uit 1894 kl 

2 oktober

https://dna-awakening.org/f6dqgip Adelin Remy gaf een lezing over de geschiedenis van Handboogvereniging Wilhelmina Horn die 125 jaar bestaat. Hij vertelde in een volle aula van basisschool De Mussenberg niet alleen over de vereniging maar ook over de betekenis van de handboogsport in Horn en omgeving.

https://www.tuscaroracountryclub.net/pmhxvmiyv7 Davy Lemmen, voorzitter van Handboogvereniging Wilhelmina, vroeg voorafgaand aan de lezing een moment van stilte voor het overlijden van hun lid Robin Giebels.

Handboogvereniging Wilhelmina is opgericht op 1 augustus 1894 en is daarmee een van de oudste verenigingen in Horn. Adelin gaf in woord en beeld uitleg over wat er thans nog bekend is van de vereniging, welke handboogverenigingen in onze omgeving voor én na Wilhelmina werden opgericht en welke daarvan nog bestaan. Aan de orde kwam eveneens van welke bonden Wilhelmina in de loop der jaren lid is geweest en hoe de voorzitters van Wilhelmina in deze bonden een belangrijke rol hebben gespeeld. Ook de rol van de families Magnée en Huyben werd besproken alsmede de situatie in de Tweede Wereldoorlog.

https://fladefenders.org/s4pixalg Uit archiefonderzoek zijn door de spreker verrassende ontdekkingen gedaan. Via een zoektocht bij handboogverenigingen in de directe omgeving is een beeld ontstaan van de vele handboogfeesten die er in Horn zijn geweest in de afgelopen 125 jaar. Uit oude krantenartikelen is een goed beeld ontstaan van de sfeer binnen de vereniging en van de tocht langs de verschillende locaties van ‘den doel’ en van de achtereenvolgende doelhouders.

In de lezing werd ook aandacht besteed aan de Horner sporter Steve Wijler die momenteel bij de wereldtop hoort én hele grote kansen maakt om als handboogschutter deel te nemen aan de Olympische Spelen in Tokyo in 2020. In een videoboodschap sprak hij de aanwezigen toe.

https://www.fesn.org/?gyt=lk7vg8nh3 Na afloop van de lezing werden vijf jubilarissen van de handboogvereniging door Davy Lemmen in het zonnetje gezet.

2019 10 02 nieuw logo handboogvereniging Wilhelmina

 

http://www.docstrangelove.com/2023/10/19/p1lbd2idi  

https://www.mmjreporter.com/parl1xg9zfy-43749  

Klik op het logo om de dia's van de presentatie van Adelin Remy: "125 jaar Handboogvereniging Wilhelmina" te zien.

https://lewishamcyclists.org.uk/3xx6q5pg93g  

 

https://larrylivermore.com/?p=1auq34eb8t  

 

Naar boven